PEGIDA kavandab meeleavaldust Suurbritannias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEGIDA meeleavaldus Saksamaal möödunud kuul
PEGIDA meeleavaldus Saksamaal möödunud kuul Foto: SCANPIX

Lääne ühiskondade islamiseerumise vastane liikumine PEGIDA plaanib esimest meeleavaldust Suurbritannias, teatas politsei reedel.

Sotsiaalvõrgustiku Facebook grupi PEGIDA UK sõnul korraldatakse üritus Newcastle'is Inglismaa loodeosas.

Kohaliku politsei sõnul planeeritakse protestiaktsiooni 28. veebruariks. Võimude väitel on samaks päevaks kavandatud ka vastuaktsioon.

Saksamaal Dresdenis osales jaanuarikuisel PEGIDA (Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu) marsil 25 000 inimest.

Liikumine on üritanud end paremäärmuslastest distantseerida, öeldes, et ühenduse tegevuses ei ole kohta «vihakõnel». Ühendus kutsub oma manifestis sallivusele lõimunud moslemite suhtes, seistes samas vastu «naistevaenulikule, vägivaldsele» ideoloogiale. PEGIDA nimetab end rohujuure tasandi liikumiseks, mis üritab kaitsta «juudikristlikke» väärtusi.

Antiislamistlik rühmitus Inglise Kaitseliiga (EDL) korraldas 2013. aastal mitmeid meeleavaldusi, millest paljud lõppesid kokkupõrgetega fašismivastastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles