USA avaldas satelliidifotod Vene sõjatehnikast Ukrainas

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina separatistid
Ida-Ukraina separatistid Foto: SCANPIX

USA avaldas täna satelliidifotod, millelt on Ühendriikide sõnul näha, et Vene väed ühinesid separatistidega ja korraldasid Ukraina valitsusvägedele ühise pealetungi.

Fotod postitas Twitterisse USA suusaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt. Piltidel on näha suitsu ja lumist maastikku, millel on tõenäoliselt sõjatehnika transportimisest jäänud jäljed.

«Debaltseve. Me oleme kindlad, et need on Vene armee, mitte separatistide, raketisüsteemid,» kirjutas Pyatt. Foto on tehtud 12. veebruaril.

Teisel fotol on Pyatti sõnul õhutõrjesüsteemid ja kolmandal on näha suitsu ning pildi juures kiri «Vene mitmelasuliste raketiheitjate positsioonidele paigaldamine» Ukrainas Šahtari lähedal.

«Vene armee on toonud Debaltseve lähedale ka õhutõrjesüsteemid.»

«Piiri ääres paiknevad Vene väed valmistuvad Ida-Ukraina «separatistidele» varustust saatma.»

Pärast Minski kohtumist, kus lepiti kokku uutes relvarahu tingimustes, alustasid Venemaa poolt toetatud väed Ida-Ukrainas pealetungi. Ukraina kaitseministeeriumi andmetel tahavad separatistid enne ööl vastu pühapäeva jõustuvat vaherahu hõivata Debaltseve ja Mariupoli.

Separatistide käes olev mitmelasuline raketiheitja Grad. Foto: Scanpix
Separatistide käes olev mitmelasuline raketiheitja Grad. Foto: Scanpix Foto: ANDREY BORODULIN/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles