NATO riikide esindajad arutasid Leedus õppusi Saber Strike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankid õppusel Saber Strike 2014
Tankid õppusel Saber Strike 2014 Foto: SCANPIX

Üheksa NATO riigi esindajad osalesid 10.-13 veebruarini õppuste Saber Strike 2015 planeerimise konverentsil sõjalise väljaõppe keskuses Leedus Nemencines.

Baltimaades ja Poolas juunis toimuvatel õppustel osalevad lisaks Leedu, Läti ja Eesti üksustele ka sõdurid USA-st, Poolast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Soomest ja Portugalist, teatas Leedu kaitseministeerium. Õppuste korraldajaks on USA Euroopa maavägede (USAREUR) juhatus.

«Õppused on meie jaoks suur väljakutse ja võimalus tugevdada sõjalist koostööd nii Balti riikide vahel kui ka paljurahvuseliste vägedega, parandada valmisolekut läbi viia nii kaitse- kui ründeoperatsioone, » lausus Leedu maavägede ülem kindralmajor Almantas Leika.

Saber Strike on iga-aastane rahvusvaheline õppus Baltimaades ja Poolas, mida USAREUR korraldab sel aastal juba viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles