Ukraina president kuulutas välja relvarahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president kuulutas relvarahu välja.
Ukraina president kuulutas relvarahu välja. Foto: SCANPIX


Ukraina president Petro Porošenko andis keskööl vägedele käsu peatada tuli terrorismivastase operatsiooni läbiviimise piirkonnas Donetski ja Luganski oblastis.

Ukraina president Petro Porošenko andis keskööl vägedele käsu peatada tuli terrorismivastase operatsiooni läbiviimise piirkonnas Donetski ja Luganski oblastis.

Porošenko ütles televisioonis edastatud pöördumises, et kuulutab Minski leppe kohaselt välja vaherahu, kuid ei kavatse rünnaku korral käed rüpes istuda.

«Ma tahan rahu, seepärast kutsun Ukraina sisevägesid, rahvuskaarti, julgeolekujõude ja teisi üksusi üles peatama tuli 15. veebruaril kell 00.00,» ütles Porošenko.

«Me ei kavatse teist põske ette keerata, kui meid lüüakse, jumal andestagu mulle,» kinnitas president.

Ukraina siseminister Arsen Avakov teavitas samuti, et allkirjastas vastava käsu ja südaööl peatasid siseväed ja rahvuskaart tule.

«Ministrina teavitan ma, et kõik sisevägede ja rahvuskaardi üksused lõpetasid keskööl tule,» kirjutas Avakov suhtlusvõrgustikus Facebook.

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas laupäevases telefonikõnes Prantsusmaa ja Saksamaa kolleegidele, et on täielikult pühendunud Ukrainas keskööl algavale vaherahule ja sellest tuleb kinni pidada, teatasid riigipeade ametkonnad.

Saksa liidukantsleri Angela Merkeli ja Prantsusmaa presidendi Francois Hollande´iga vestelnud Putin ütles, et mässulised on valmis vaherahust kinni pidama.

Riigipeade ametlikus teadaandes märgiti ühtlasi, et pühapäeval vesteldakse Ukraina liidri Petro Porošenkoga, et saada olukorrast värske ülevaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles