Jaapan annab terrorivastase võitluse heaks veel 15 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi sõdalased
Islamiriigi sõdalased Foto: SCANPIX

Kahe äärmusrühmituse Islamiriik kätte pantvangi langenud kodaniku jõhkrast hukkamisest vapustatud Jaapan eraldab Lähis-Idas ja Aafrikas terrorismiga võitlemiseks veel 15 miljonit dollarit, teatas pühapäeval Jaapani ajaleht Sankei Shimbun.

Jaapan tahab abipakkumisega näidata, et ei kavatse kõigest hoolimata terrorismile alistuda, kirjutas ajaleht. Abi tehakse teatavaks kolmapäeval algaval rahvusvahelisel terroritõrjekonverentsil.

Raha jagatakse rahvusvaheliste organisatsioonide kaudu terrorismi all enim kannatavates piirkondades, seal hulgas Süürias ja Iraagis, millest suur osa on Islamiriigi kontrolli all.

Peaminister Shinzo Abet kritiseeriti varasema, IS-i aladelt põgenenud inimestele mõeldud 200 miljoni dollari suuruse abi ajastamise pärast.

Abe teatas abist 17. jaanuaril Egiptuses, öeldes, et Jaapan aitab vähendada IS-ist lähtuvat ohtu ja annab raha riikidele, kes islamistidega võitlevad.

Peaministri avaldusele järgnes pantvangidraama ning IS-i džihadistid nõudsid kahe kinni võetud jaapanlase eest sama summat. Hiljem muutis IS nõudmist ja tahtis Jordaanias surma mõistetud islamistist vangi vabastamist.

Tokyo püüdis Jordaaniat mõjutada, aga džihadistid tapsid nii mõlemad jaapanlased kui jordaania hävituslenduri, kes vastukaubana lubati vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles