Islamiriigi vastu võitlevatel Briti eriüksuslastel on viimane kuul enda jaoks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid
Briti sõdurid Foto: SCANPIX

Väljaanne Daily Star Sunday kirjutab, et äärmusrühmituse Islamiriik vastu võitlevate Briti õhujõudude eriüksuste (The Special Air Service- SAS) sõduritele on antud käsk hoida viimane kuul enda jaoks.

Briti eriüksuslased on Lähis-Idas Islamiriigi vastu  «salasõda» pidanud alates möödunud aasta suvest.

Koos USA merejalaväelastega on SASi sõdurid päästnud tuhandeid jeziididest põgenikke sattumast Islamiriigi võitlejate massimõrva ohvriks.

Islamiriik on hukanud üsna palju nende kätte vangi langenuid. Asjatundjate sõnul on selle äärmusgrupeeringu seni kõige julmem tegu Jordaania piloodi elusalt põletamine.

«SASi sõdureid on instrueeritud, et kui nad satuvad äärmusislamistide kätte vangi, siis neid piinatakse ja võidakse ka elusalt põletada. Nad teavad, et eluga nad ei pääse. Iga Iraagis Islamiriigi-vastases operatsioonis osaleja mõistab neid riske. Nad püüavad hoiduda Islamiriigi kätte langemast ning kui see juhtub, võtavad endalt ise elu,» teatas leht.

Väljaanne jätkas, et vähemalt kahel korral on SASi sõdurid pääsenud üle noatera ning nad ei ole langenud Islamiriigi kätte. Oma rolli olevat selles mänginud USA õigeaegne õhurünnak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles