Ebolast räsitud riigid lubavad epideemia 60 päevaga lõpetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Peter Muelleri maailma pressifoto konkursil auhinnatud fotol püüavad kaitsevarustuses meditsiinitöötajad aidata Ebola tekitatud deliiriumisse langenud meest.
Fotograaf Peter Muelleri maailma pressifoto konkursil auhinnatud fotol püüavad kaitsevarustuses meditsiinitöötajad aidata Ebola tekitatud deliiriumisse langenud meest. Foto: SCANPIX

Kolme ebolaepideemiast enim räsitud Lääne-Aafrika riigi liidrid lubasid eile, et peatavad viiruse leviku aprilli keskpaigaks.

14 kuud tagasi alguse saanud ebolapuhang on nõudnud Guineas, Sierra Leones ja Libeerias üle 9200 inimelu, teinud laastamistööd riikide majanduste kallal ja tunduvalt halvendanud nende rahandusolukorda.

Guinea president Alpha Condé, Libeeria riigipea Ellen Johnson Sirleaf ning Sierra Leone president Ernest Bai Koroma andsid lubaduse ebolaepideemiale piir panna Guinea pealinnas Conakrys suletud uste taga peetud kõneluste järel.

Mano Jõgikonna Ühenduse peasekretär Hadja Saran Daraba Kaba ütles, et presidendid pühenduvad alates tänasest eesmärgile viia 60 päeva jooksul ebola nakkusjuhtude arv nullini.

Tippkohtumine langes ajale, mil Ebola nakkusjuhtude arv on kolmes riigis kiiresti langenud. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul on Guinea ja Sierra Leone siiski endiselt riskiriigid, kus võib esineda ebolasse nakatumise juhtude lühiajalisi tõuse.

Kaba ütles kolme riigipea ühisdeklaratsiooni ette lugedes, et liidrid tunnustavad kõiki jõupingutusi, mida liikmesriigid ja rahvusvaheline kogukond on Ebola nakkusjuhtude ja viirusesse suremuse vähendamiseks ette võtnud.

Maailmapank teatas jaanuaris, et epideemia majanduslik kahju võib ulatuda 6,2 miljardi dollarini (5,2 miljardi euroni).

Mano Jõgikonna ühendusse kuuluvad Guinea, Sierra Leone, Libeeria ja Elevandiluurannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles