Helsingi: Venemaa ei püüdnud survestada Soomet seoses õppustega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lennuväe Hawk-tüüpi hävitaja.
Soome lennuväe Hawk-tüüpi hävitaja. Foto: Soome lennuvägi

Venemaa ei püüdnud survestada Soomet seoses USA algatusel Läänemere piirkonnas märtsis ja aprillis toimuvate õppustega, teatas Soome presidendi kantselei täna.

Venemaa Helsingi saatkond palus ametnike tasandil infot Soome otsuse kohta osaleda õhuväeõppustel, ütles kantselei.

Kantselei teatel võttis Venemaa saatkond telefoni teel ühendust eelmisel esmaspäeval ehk kolm päeva pärast seda, kui Soome oli otsustanud õppustel osaleda.

Soome presidendi kantselei ütles STT-le, et tegemist oli ainsa korraga, kui Venemaa nendega ühendust võttis.

Kantselei pressisekretär Liina Aulin ütles, et ühendusevõtmises ei olnud midagi ebatavalist ning diplomaatilise töö üks osa on jälgida, mis asukohariigis toimub.

Soome president Sauli Niinistö kohtus Venemaa suursaadiku Aleksandr Rumjantseviga järgmisel päeval ehk teisipäeval teistel teemadel. Soome otsus õppustel osaleda ei tekitanud kohtumisel lisaküsimusi.

Soome välisministeerium teatas aga täna, et Venemaa saatkond Helsingis võttis Soome võimudega ühendust kolm korda, et saada teavet õhuväeõppuste kohta. Lisaks presidendi kantseleile võeti ühendust ka välisministeeriumi ja kaitseministeeriumiga. Välisministeeriumi kinnitusel tehti seda pärast, kui Soome oli otsustanud õppustest osa võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles