Venemaa peibutab Abhaasiat rahaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov (vasakul) ja Vladimir Putin.
Vladislav Surkov (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa annab Abhaasiale üheksa miljardit rubla finantsabi, lubas Vene presidendi Vladimir Putini abi Vladislav Surkov.

Täna Suhhumis Gruusia separatistliku piirkonna liidri Raul Hadžimbaga kohtunud Surkovi sõnul suurendati Abhaasiale eraldavat finantsabi vaatamata Venemaa enda finantsraskusele viie miljardi rubla võrra pärast nn partnerlusleppe sõlmimist Venemaa ja Abhaasia vahel mullu novembris. Lepingu allkirjastas Putin allkirjastas kõnealuse kuu alguses.

Nn liitlassuhete ja strateegilise partnerluse leping seob piirkonna tugevamalt Venemaaga ning kindlustab Moskva kontrolli piirkonna üle. Näiteks viiakse Vene ja Abhaasia väed ühise juhtimise alla, luuakse õiguskaitsesüsteem ning ühine majandus- ja tolliruum.

Gruusia ja lääneriigid on lepingu hukka mõistnud. Thbilisi on nimetanud seda järjekordseks sammuks anneksiooni suunas. Ka hoiatasid Gruusia võimud, et Kreml plaanib Abhaasia kõrval allutada ka Lõuna-Osseetia, kuid Moskva eitas taolisi väiteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles