Valitsusallikas: Kreeka lükkas ELi pakkumise vastuvõetamatuna tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Kreeka lükkas esmaspäeval tagasi Euroopa Liidu esimese pakkumise päästepaketi osas, nimetades seda «absurdseks ja vastuvõetamatuks», ütles valitsusallikas.

Allika sõnul «ei saa selliste tingimuste korral olla täna mingit kokkulepet».

Allikas ütles, et Ateenal soovitati nõustuda päästepaketi seniste tingimuste jätkumisega.

«Teatud inimeste nõudmise uuele Kreeka valitsusele võtta abipakett vastu [samadel tingimustel] on absurdne ja vastuvõetamatu... sellistes tingimustes ei saa täna mingit lepet olla,» sõnas allikas.

Eurotsooni rahandusministrid kohtusid esmaspäeval Brüsselis, lootes jõuda Ateenaga kompromissile enne, kui Kreeka abiprogramm 28. veebruaril läbi saab.

Kreeka uus kokkuhoiuvastane valitsus tahab loobuda osast Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) paketist ning palub ajutist rahastamist kuni uue nelja-aastase reformiplaani väljatöötamiseni.

«Päästepaketi elluviimine oli tippkohtumise päevakorrast maas. Need, kes toovad selle tagasi, raiskavad oma aega,» ütles valitsusallikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles