Porošenko: Ukraina väed tõmbuvad Debaltsevest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debaltsevest lahkuvad Ukraina sõdurid.
Debaltsevest lahkuvad Ukraina sõdurid. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas paiknevast Debaltsevest on välja tõmmatud 80 protsenti seal paiknenud valitsusvägedest ning lahkumine jätkub, ütles Ukraina president Petro Porošenko täna.

«Täna [kolmapäeva] hommikul lõpetasid Ukraina valitsusväed koos rahvuskaardi üksustega Debaltsevest kavandatud ja organiseeritud tagasitõmbumise operatsiooni. Praeguse seisuga saame öelda, et 80 protsenti meie [Ukraina] üksustest on lahkunud,» ütles Porošenko.

Oodata on veel kahe kolonni lahkumist, lisas riigipea.

Porošenko ütles, et andis vägedele lahkumiskäsu eile ja suundub nüüd ise rindejoonele, et kohtuda Debaltsevest lahkunutega.

«Need sammud on ajanud segadusse Venemaa, kes alles eile nõudis, et Ukraina sõdurid relvad maha paneksid, valge lipu tõstaksid ja alla annaksid,» sõnas Ukraina president.

«Hoolimata raevukast suurtükitulest on meie andmetel seni 2000 Ukraina sõdurist vaid 30 haavata saanud.»

Piirkonnas viibiv AFP ajakirjanik ütles, et kümned Ukraina valitsusvägede tankid ja autod kurnatud sõduritega saabusid kolmapäeval piiramisrõngas Debaltsevest naaberlinna Artemivskisse.

Strateegilise tähtsusega transpordisõlmes Debaltseves on ägedad lahingud jätkunud hoolimata ööl vastu pühapäeva Ida-Ukrainas kehtima hakanud relvarahust. Ukraina ja USA süüdistavad Venemaad separatistide relvadega varustamises ja oma sõdurite rindele saatmises.

Venemaa ja separatistide väitel oli ümberpiiratud linnas kuni 8000 Ukraina sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles