Komorowski: Minski kokkulepe on ohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko ja Poola riigipea Bronisław Komorowski (paremal)
Ukraina president Petro Porošenko ja Poola riigipea Bronisław Komorowski (paremal) Foto: SCANPIX

Minski kokkulepe relvarahust Ida-Ukrainas on ohus, hoiatas Poola president Bronisław Komorowski kolmapäeval riikliku julgeolekunõukogu istungil.

Nõukogu istungil arutati kahe peamise teemana olukorda Ukrainas ja ettevalmistusi NATO 2016. aasta Varssavi tippkohtumiseks.

Viidates viimastele teadetele Ida-Ukrainast, ütles Komorowski, et «kõige tähtsam on see, kuidas riigid, mis allkirjastasid Minski kokkuleppe, hindavad olukorda, eriti Ukrainas».

«On ilmne, et see kokkulepe on ohustatud lahingutegevuse jätkumisest Debaltseves, mis võib ohtu seda kogu protsessi, see on olukord, mida me ei soovi,» ütles president, avaldades lootust, et rahuprotsess jätkub.

Komorowski ütles, et ta sõidab pühapäeval Kiievisse, kus ta soovib Ukraina presidendilt Petro Porošenkolt hinnangut sõjalisele kriisile regioonis ning «Minskis saavutatud kokkuleppe elluviimise väljavaateid».

Poola president rõhutas, et Varssavi ei ole teatanud relvade saatmisest Ukrainale, samuti ei kavandata nende müümist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles