Jeb Bush: ma ei ole mu isa ega vend

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush
Jeb Bush Foto: SCANPIX

USAs presidendivalimised lähenevad, kuid kandidaadid on ikka veel mõistatus.

Pärast seda kui Mitt Romney teatas, et ta ei plaani kandideerida, peetakse vabariiklaste kõige tugevamaks kandidaadiks Bushide poliitikutepere liiget Jeb Bushi, edastab CNN.

Jeb Bush ei ole samuti veel kindlalt öelnud, kas ta astub presidendirallisse või mitte.

Ta esines eile kõnega, milles ta rõhutas, et ta ei ole ta vend ega isa.

«Ma armastan oma isa ja venda, kes mõlemad on olnud juhtivas rollis USA sise- ja välispoliitikas,» sõnas Jeb Bush viidates nii  oma isale George H.W.Bushile kui ka vanemale vennale George W. Bushile.

Bush-isa ajal sõdis USA Pärsia lahe sõjas ning Bush-venna ajal käivitus pärast 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakuid ulatuslik terrorismivastane sõda ning hiljem Iraagi sõda.

Jeb Bush toetas oma venna George W. Bushi otsust alustad sõda Iraagis, et kukutada diktaator Saddam Hussein.

Jeb Bush lausus, et ta hindab oma isa ja venna raskeid poliitilisi otsuseid ning austab neid väga kui poliitikuid.

«Ma ei ole mu isa ega vend, mina olen mina. Mul on oma poliitilised arusaamad ja kogemused. Iga uus president õpib midagi oma eelkäijatelt, nende põhimõtetest. Ka nende läbikukkumistest ja järeleandmistest. Ühes asjas olen kindel, iga uus president püüab maailma paremaks muuta. Iga president tegutseb omas ajas ja vastavalt ette tulevatele olukordadele,» selgitas Jeb Bush.

Poliitikavaatlejate arvates võis Jeb Bush oma kõnes ääriveeri anda märku, et ta ikkagi tahab saada presidendikandidaadiks.

Jeb Bush kritiseeris oma kõnes ka praegust USA presidenti Barack Obamat ja tema poliitikat.

«Praegune valitsus ja poliitika on viinud meid vaid rappa. Oleme kaotanud oma sõprade usalduse ja toe. USA ei tekita enam oma vaenlastest hirmu,» teatas Bush.

USAs toimuvad presidendivalimised 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles