Ida-Hiina merel sõitsid kokku Hiina traaler ja Jaapani kaatrid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani rannavalve patrullkaater ja Hiina traaler Ida-Hiina merel.
Jaapani rannavalve patrullkaater ja Hiina traaler Ida-Hiina merel. Foto: SCANPIX

Ida-Hiina merel sõitsid täna kokku Jaapani rannavalvekaatrid ja Hiina kalalaev, inimesed viga ei saanud ja kütuseleket ei tekkinud.

Intsidendid leidsid aset kahe riigi vahel erimeelsusi põhjustavate asustamata saarte juures, vahendas The Mainichi Daily News. Jaapan nimetab neid Senkaku, Hiina Diaoyu ja Taiwan Tiaoyutai saarteks.

Hiina kalalaeva vöör põrkas vastu patrullkaatri Yonakuni ahtrit kella 10.15 paiku. Umbes 40 minutit hiljem põrkas sama kalatraaler kokku Jaapani patrullkaatriga Mizuki.

Jaapani ametnike väitel nõudsid kaatrid traaleri lahkumist piirkonnast. Rannavalve kinnitusel rammis kalalaev kaatreid meelega.

Hiina võimud esitasid juhtunu kohta ametliku kaebuse ja hoiatasid lisameetmete eest. Hiina leiab, et kõnealune territoorium merel kuulub talle ja soovitab Jaapanil lõpetada igasuguse patrullimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles