Tšurkin: rahuvalvajate kutsumise plaan pole kooskõlas Minski leppega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa alaline esindaja ÜRO juures Vitali Tšurkin hääletamas.
Venemaa alaline esindaja ÜRO juures Vitali Tšurkin hääletamas. Foto: SCANPIX

Venemaa alalise esindaja ÜROs Vitali Tšurkini sõnul on Ukraina plaan kutsuda kriisipiirkonda rahvusvahelised rahuvalvajad «skeemitamine» ja vastuolus Minski kokkulepetega.

Ukraina soov kutsuda riigi idaossa rahuvalveüksused seab kahtluse alla Ukraina võimude kavatsuse täita 12. veebruaril Minskis sõlmitud leppeid, rääkis Tšurkin RIA Novosti vahendusel.

Diplomaadi sõnul on kokkulepetes kirjas, et «Donetski rahvavabariik» ja «Luganski rahvavabariik» moodustavad oma miilitsa ning vaatlusi viib piirkondades läbi OSCE.

«Kui seal kerkivad aga esile mingid teised skeemid, siis tekib küsimus, kas Minski leppeid kavatsetakse täita või mitte,» rääkis diplomaat.

Ukraina president Petro Porošenko tahab riigi idaosa kriisipiirkonda rahvusvahelisi rahuvalvajaid, vahendas AFP eile.

Porošenko sõnul oleksid parimaks lahenduseks Euroopa Liidu juhitud politseioperatsioon. Riigipea tegi vastavasisulise ettepaneku Ukraina julgeolekunõukogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles