Meedia: Rootsis hoidis naine oma kolme last aastaid vangistuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseiauto
Rootsi politseiauto Foto: SCANPIX

Rootsi politseinikud võtsid Skåne läänis Bromölla vallas kinni 59-aastase naise, kes kahtluste järgi hoidis oma kolme last aastaid vangistuses.

Aftonbladeti andmetel hoidis naine lapsi korteris kinni enam kui kümme aastat. Kõik kolm on nüüdseks täiskasvanud ehk enam kui 18-aastased.  

Kahe noorima lapse isa rääkis Kvällspostenile, et on oma lapsi otsinud 17 aastat, küsides teavet koguni Rootsi saatkonnast Austraalias. Kuuldes, et nad on elusatena üles leitud, puhkes mees nutma. «Olen neid otsinud 1990ndate lõpust saadik,» kinnitas mees.

Mees rääkis, et läks oma laste emast lahku 1998. aastal ja püüdis pärast seda hoida lastega sidet. Ta sai nende asukoha kohta vastukäivat teavet ja nii nad nad silmist kaotaski.  

Kolmas lastest on pärit naise varasemast kooselust.

Kõrvaline inimene kutsus politsei Bromöllas asuvasse korterisse eile pärastlõunal. Politseinikud pidid lõhkuma lukud ära, et korterisse sisse pääseda.

Kogu lugu hakkas n-ö hargnema, kui üks lastest pääses välja ja palus naabritel kutsuda politsei. Emal õnnestus põgenik hiljem taas luku taha panna.

Põgenik oli rääkinud naabritele, et on olnud korteris vangistuses enam kui kümme aastat ega pole selle aja jooksul käinud ei koolis ega arsti juures. Kuna lugu on keeruline, siis pole politsei meediale informatsiooni veel jaganud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles