Väide: Malaysia Airlinesi lendu MH370 võidakse otsida valest kohast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi kadunud lennu MH370 mälestuseks loodud liivaskulptuur
Malaysia Airlinesi kadunud lennu MH370 mälestuseks loodud liivaskulptuur Foto: SCANPIX

Lennufirma Malaysia Airlines lend MH370 kadus möödunud aasta märtsis olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse.

Varsti saab 239 inimest transportinud lennuki kadumisest üks aasta, kuid seni ei ole selle lennuki saatuse kohta kuigi palju teada, edastab Daily Express.

Lennukivrakki on otsitud India ookeanist ning kokku ei ole hoitud aja, tööjõu ega rahaga.

Pingutustest hoolimata on seni suurimaks saavutuseks olnud vaid kaardistamata merepõhjaalade kaardistamine, mitte aga vraki leidmine.

Naftaplatvormil Songa Mercur töötanud 57-aastasel Uus-Meremaa inseneril Mike McKayl on nõrkade otsingutulemust kohta oma arvamus. Ta on veendunud, et lennukijäänuseid otsitakse valest kohast.

McKay sõnul on tal andmeid 8. märtsi kohta mil Mayasia Airlinesi lend MH370 kadunuks jäi. Ta oli siis naftapuurimisplatvormil ning märkas enda sõnul põlevat objekti, mis võis olla lennuk, Lõuna-Hiina mere kohal.

«Olen nähtut püüdnud selgitada ja mõista. Ma ei saa siiski olla lõpuni kindel, et tegemist oli lennu MH370 lennukiga. Minu tähelepanek aga langeb kokku ajaga, mil lennujuhtimiskeskus selle lennukiga kontakti kaotas. Põlenud lennuk võis seega kukkuda Lõuna-Hiina merre,» lausus KcKay.

McKay oli naftapuurimisplatvormi Songa Mercur sillal enne keskööd kui ta nägi horisondist pisut ülalpool leekides objekti.

«Oli väga selge öö ja kõik oli hästi näha. Horisondist ülal oli näha põlevat objekti, mis oli siis veel ühes tükis,» meenutas insener.

Põlevat objekti oli näha umbes 15 sekundit ning siis leegid kadusid. MCKay sõnul edastas ta nähtu kohta info nii Malaisia kui Vietnami võimudele. Ta teatas ka koordinaadid, kus oli naftapuurimisplatvorm ning mis suunas ta põlevat objekti nägi.

Kui McKay tööandaja sai teada, et mees on näinud kummalist objekti ja edastanud info võimudele, suunati ta teise kohta tööle.

Malaisia võimud teatasid jaanuari lõpul, et Malaysia Airlinesi lennu MH370 kadumine oli õnnetusjuhtum, mitte terrorism ning kõik pardal olnud on hukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles