Venemaa ei luba riiki Saksa fondi Eesti projektijuhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šeremetjevo rahvusvaheline lennujaam Moskvas.
Šeremetjevo rahvusvaheline lennujaam Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa ei luba riiki Konrad Adenaueri Fondi (KAS) Eestis tegutsevat projektijuhti Thomas Schneiderit, ajalehe Frankfurter Allgemeine (FAZ) hinnangul võib olla see vastuseks lääne Vene-vastastele sanktsioonidele.

Schneider lendas kolmapäeval Moskvasse, kuid lennujaama passikontrollist ta kaugemale ei pääsenud. Ametnikud selgitasid, et kuni 2020. aastani kehtib talle sissesõidukeeld. Selle põhjust aga ei täpsustatud.

Schneider, kes on Euroopa Liidu ja Venemaa dialoogi projektijuht, lendas Moskvasse konverentsile, mida ta ise oli aidanud organiseerida.

Schneideri Saksa passis olev Venemaa viisa kehtib selle aasta augustini.

Konrad Adenaueri Fondi juht Hans-Gert Pöttering väljendas intsidendi tõttu muret. «Me ootame Venemaa poolt selgitust, et mis põhjustas taolise ebatavalise ja kriitikat esilekutsunud käitumise,» rääkis ta Frankfurter Allgemeine Zeitungile (FAZ).     

Pötteringi sõnul on praeguse Ukraina konflikti foonil väga oluline mitte öelda lahti taolistest formaatidest dialoogi ja arvamuste vahetamiseks, nagu seda on regionaalprojekt «EU-RUSSLAND-DIALOG».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles