Briti politsei otsib kolme Islamiriigiga liituda üritavat teismelist neidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni politsei jagatav foto kolmest neisut, mis on saadud Gatwicki lennujaama turvakaamerast.
Londoni politsei jagatav foto kolmest neisut, mis on saadud Gatwicki lennujaama turvakaamerast. Foto: Met.police.uk

Londoni politsei kahtluste järgi püüavad kolm teismelist tüdrukut sõita Süüriasse, et liituda sunniitliku islamirühmitusega Islamiriik (IS).

Politsei on väga murelik informatsiooni tõttu, mille järgi üritab kolm Ida-Londoni koolitüdrukut sõita Türgi kaudu Süüriasse ja ootab seetõttu vihjeid laste leidmiseks, vahendas CBS News.

Kadunuks jäänud tüdrukud on 15-aastane Shamima Begum (võib kasutada vanema õe nime Acklina Begum) ja 16-aastane Kadiza Sultana.

Kolmanda tüdruku, kes on 15-aastane, nime pole Scotland Yard perekonna palvel avalikustanud.

Neiud lahkusid kodust 17. veebruaril, sõitsid Gatwicki lennuväljale ja lendasid Turkish Airlinesiga Istanbuli. Kaks neist kuulutati tagaotsitavateks teisipäeva (17.02) õhtul, kolmas kolmapäeva (18.02) hommikul.

«Püüame tüdrukud Türgi meedia ja sotsiaalmeedia kaudu kätte saada, et nad näeks meie sõnumit ja mõistaks meie muret nende turvalisuse pärast ja meie soovitust naasta. Nende perekonnad on väga mures,» rääkis Metropolitani politsei terrorismivastase üksuse ülem Richard Walton ajalehele The Telegraph.

Kolme neiu 15-aastane sõbranna sõitis Süüriasse juba eelmise aasta detsembris, rääkis Walton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles