Ukraina julgeolekuteenistus: Harkivis hoiti ära mitu terrorirünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Ukraina jõudude ridades. Pilt on illustratiivne.
Vabatahtlik Ukraina jõudude ridades. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Harkivis hoiti pühapäeval meeleavaldusele korraldatud pommirünnaku järel ära mitu terrorirünnakut, teatas Ukraina julgeolekuteenistus (SBU).

SBU direktori nõuniku Markijan Lubkivski sõnul nurjas julgeolekuteenistuse Harkivi osakonna vastuluure «terrorirühmituse Harkivi Partisanid kavandatud» terrorirünnaku.

«Pidasime kinni rühma isikuid hetkel, mil nad olid ette valmistamas terrorirünnakut vabatahtlike sõdurite keskusele,» ütles SBU Harkivi osakonna juht Oleksandr Põvovar ajakirjanikele.

Kinni on peetud neli Ukraina kodanikku, lausus ta. Kahtlusalused tunnistasid, et nad kavandasid ka ostukeskuse ründamist, sõnas Põvovar.

«Neli inimest peeti kinni, kui nad valmistusid ründama leegiheitjaga Šmel klubi, mida külastavad terroritõrjeoperatsioonil osalevad vabatahtlikud ja sõdurid, ja ostukeskust. Samuti on ära hoitud teisi õõnestus- ja terrorirünnakuid,» lausus Lubkivski.

Konfiskeeritud leegiheitja Šmel toodeti Venemaal, lisas ta.

«Seoses pommirünnakuga ja katsetega panna toime teisigi terrorirünnakuid, on Ukraina julgeolekuteenistus teatanud kõrgeimast terroriohu tasemest Harkivis. Õiguskaitseorganid on koondanud jõupingutused ulatuslike erakorraliste terrorismivastaste meetmete rakendamiseks,» sõnas SBU juhi nõunik.

SBU teatas varem mitme isiku kinnipidamisest seoses pühapäeval Harkivis Ukraina-meelsele marsile korraldatud rünnakuga, milles hukkus viimastel andmetel kaks ja sai viga kaheksa inimest.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov teatas pärast pommirünnakut terrorismivastase operatsiooni alustamisest Harkivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles