Tusk lubas arutada Vene-vastaste sanktsioonide laiendamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk
Donald Tusk Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu president Donald Tusk ütles pühapäeval, et alustab esmaspäeval EL-i valitsusjuhtidega konsultatsioone Venemaa-vastaste sanktsioonide laiendamise üle.

Kiievis viibiv Tusk ütles, et peab esmaspäeval konsultatsioone Vene-vastaste sanktsioonide laiendamisest «seoses agressiooniga».

Euroopa Ülemkogu eesistuja Tusk toonitas 12. veebruari Minski relvarahuleppest kinnipidamise vaatlemise tähtsust.

Vastates küsimusele, kas ta peab silmas politseimissiooni, ütles ta, et see on võimalik.

Kiiev soovib EL-i või ÜRO egiidi all rahuvalvejõudude saatmist Ida-Ukrainasse.

Tusk ja välisriikide kõrged esindajad osalevad pühapäeval Kiievis nn Väärikuse Marsil, millega tähistatakse aasta möödumist Ukraina Kremli-meelse presidendi Viktor Janukovõtši kukutamisest.

EL-i välisministrid otsustasid 29. jaanuaril laiendada sanktsioonidega karistatavate Vene ametnike ja Ukraina venemeelsete separatistide nimekirja, jätta septembrini jõusse senised isikutele ja firmadele kehtestatud piirangud ning asuda ette valmistama täiendavaid meetmeid, mida Ukraina olukorra halvenemisel vajadusel Venemaa suhtes rakendada.

16. veebruaril jõustusid sanktsioonid viie Vene ametiisiku, 14 Ukraina venemeelse separatisti ja üheksa juriidilise isiku suhtes. Teiste seas kehtestati piirangud Vene asekaitseministritele Arkadi Bahhinile ning Anatoli Antonovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles