Olekas: Leedul on lahingmasinate ostmiseks laual kümmekond pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid.
Leedu sõdurid. Foto: SCANPIX

Kui Saksa kaitsetööstusfirma Krauss-Maffei Wegmann (KMW) võtab tagasi pakkumise müüa Leedule jalaväe lahingmasinaid, on riigil valida veel üheksa pakkumise vahel, ütles Leedu kaitseminister Juozas Olekas eile.

Saksa meedia kirjutas varem pühapäeval, et Berliin keeldub jalaväe lahingmasinate Boxer müügist Leedule. Olekas ütles BNS-ile, et Leedu kaitseministeeriumil puudub selle kohta ametlik kinnitus.

«Praegu on meil laual firma pakkumine müüa meile seda relvastust. Me ei ole veel kaalunud, kas me ostame seda konkreetset relvastust. Kui pakkumine võetakse tagasi, on meil valida veel üheksa pakkumise vahel. Ma ei tea, kas me valiksime lahingmasinad Boxer, kui pakkumine jääb lauale, sest lõplikku otsust veel langetatud ei ole,» sõnas ta.

Olekase sõnul on valikud head.

Saksa ajaleht Welt am Sonntag edastas eile, et Saksa kaitseministeerium on teatanud keeldumisest müüa lähiaastatel Leedule jalaväe lahingmasinaid. Saksa kaitseametkonna teatel eelistatakse jalaväe lahingmasinate tootmisel Saksa relvajõude.

Olekas lausus BNS-ile, et praeguseni on Leedu pidanud Saksa kaitseministeeriumiga otsekõnelusi vaid haubitsate PzH 2000 ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles