Galerii: Moskvas toimus Putini Ukraina-poliitikat toetav meeleavaldus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pealinnas Moskvas toimus möödunud laupäeval meeleavaldus, milles osalenud avaldasid toetust president Vladimir Putini Ukraina-poliitikale.

Meeleavalduse korraldas liikumine Anti-Maidan ning selle loosungiteks olid «Me ei unusta! Me ei anna andeks!», «Venemaal Maidanit ei tule» ja «Maidan on 21. sajandi fašism», edastab YLE.

Anti-Maidani juht on mootorratturiteklubi Öö Hundid eestvedaja Aleksandr Zaldostanov, keda tuntakse ka kui Putini siseringi kuulujat.

Moskva meeleavaldusmarss toimus ajal, mil möödus üks aasta Ukrainas Kiievis  Iseseisvusväljakul (ukraina keeles Майдан Незалежності) aset leidnud protestist ning veristest sündmustest.

Maidani väljaastumisega protesti Ukraina juhtide venemeelse poliitika vastu. Protestide tõttu astus tollane Ukraina president Viktor Janukovõtš lõpuks tagasi. Samas aga kasvasid Ida-Ukrainas pinged ning nüüdseks on juba mõnda aega kestnud sõda venemeelsete separatistide ja Ukraina vägede vahel.

«Sõda algas Maidanil. Toetan president Putinit, kuna tema soovib rahu,» sõnas meeleavalduse osalenud Venemaa Punase Risti esindaja Raissa Lukuttsova.

Tavapäraselt Punane Rist ei osale poliitilistel meeleavaldustel.

Lukuttsova sõnul nõudis Punane Rist sellel väljaastumisel osalemisega Ida-Ukrainasse rahu ning selline üritus oli selle väljendamiseks sobiv.

Moskva meeleavaldusel osales korraldajate andmetel umbes 50 000 inimest. Politsei teatel võis kohal olnud olla umbes 35 000.

Moskva meeleavalduses keegi kannatada ei saanud ning politsei ei pidanud ka sekkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles