Lipponen: rootslaste vastuseis gaasitoru ei peata

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Läänemere gaasijuhtme konsortsiumi Nord Stream teenistusse asunud Soome ekspeaminister Paavo Lipponen leiab, et kuna lääne vajadus Venemaa energiaressursside järele on suur, siis ei saa seda projekti peatada ka Rootsi.

Lipponen on veendunud merepõhja rajatava gaasitoru valmimises ja käikulaskmises, ehkki Eestis, Poolas ja Rootsis ollakse selle vastu peaasjalikult keskkonna- ja julgeolekumurede tõttu, vahendas YLE.

Soome ekspeaminister kinnitas teleintervjuus programmile A-Plus, et gaasijuhtme rajamine Rootsi vastuseisu pärast ei  nurju. «Selles olen ma täiesti kindel,» märkis ta. Lipponen põhjendas oma arvamust sellega, et kui rootslased ise gaasi ei vajagi, siis «teised vajavad».

Venemaa eestvõttel arendatavasse konsortsiumisse on kaasatud ka lääne suurkompaniid ning projekti taha on koondatud tõsised poliitilised jõud, teiste seas ka Saksamaa endine liidukantsler Gerhard Schröder.

Soomes varem valitsusjuhi ametit pidanud ja veel hiljuti parlamendis istunud Lipponeni asumine ettevõtte nõustajaks sai avalikuks alles mõne nädala eest. Poliitik ise ei näe oma uues ametis midagi halba.

«Ma ütleksin nii, et see on isamaaline ülesanne, sest me peame oma osa nägema ülesehitavana,» leidis ekspeaminister, kelle kinnitusel peab Soome mängima Venemaa ja Euroopa Liidu suhetes just ehitavat rolli.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles