Harkivi plahvatuse ohvrite arv suurenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsatöötajad ja uurijad plahvatuspaigal Harkivis.
Miilitsatöötajad ja uurijad plahvatuspaigal Harkivis. Foto: SCANPIX

Ukrainas Harkivi haiglas suri 15-aastane nooruk, kes oli saanud viga 22. veebruaril Ukraina-meelsete demonstratsioonil aset leidnud plahvatuses.

Teismelisel oli lahtine koljuluumurd ja kahjuks ta koomast ei väljunudki, teatas linnapea asetäitja tervishoiualal Svetlana Gorbunova-Ruban uudisteportaalile Ukraina Korrespondent.net.

Nii kerkis hukkunute arv kolmeni. Lisaks viibib üks vigastatutest äärmiselt raskes seisundis, kahe vigastatu seisund on arstide hinnangul raske.

Ukraina siseministri nõunik Anton Heraštšenko oli täna varem öelnud, et plahvatusega võib olla seotud linnas tegutsev grupeering Harkivi Partisanid. Tema sõnul viitavad sellele omavalmistatud lõhkekehale tehtud ekspertiisi tulemused. Just taolist seadeldist kasutati kahes varasemas terroriaktis, mille eest kõnealune organisatsioon võttis omale vastutuse.

Harkivi Partisanid on eilse plahvatuse korraldamises süüdistanud aga Ukraina siseministrit Arsen Avakovi. Nende väitel tahtis minister taotleda nii terrorismivastase operatsiooni režiimi kehtestamist regioonis.

Eile lõhkes Harkivis Marssal Žukovi prospektil lõhkeseadeldis. Intsident leidis aset rahumeelse marsi ajal, millest võttis osa ligi 500 inimest. Viimaste andmete järgi hukkus kolm inimest, lisaks sai viga kümmekond inimest. Prokuratuur nimetas juhtunut terroriaktiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles