Läti koalitsioon tahab jõuda kokkuleppele ühises presidendikandidaadis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp. Läti saatkond Tallinnas. Pilt on illustratiivne.
Läti lipp. Läti saatkond Tallinnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann/PM

Läti koalitsioonipartnerid teatasid esmaspäevase kohtumise järel, et soovivad jõuda kokkuleppele ühises kandidaadis tänavusteks presidendivalimisteks.

Peaminister Laimdota Straujuma ütles ajakirjanikele, et ettepanekuga tuli esmaspäeval välja Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS), kuid ta ise oli seda juba varem soovitanud. «Ka mina olen leidnud, et oleks hea, kui jõuaksime kokkuleppele, kuid kandidaatide arutamine ei ole veel alanud,» ütles valitsusjuht.

ZZS-i fraktsiooni esimees Augusts Brigmanis, ütles, et selle, kuidas presidendikandidaadi valimisega edasi minna, peaks otsustama koalitsiooni juhterakond Ühtsus. «Vaatasin täna silma Ühtsuse juhile Solvita Āboltiņale ja spiiker Ināra Mūrniecele ning ütlesin: kas me suudame kokkuleppele jõuda? Kuid otsuse peab tegema peaministri erakond.»

Läti praeguse presidendi Andris Bērziņši esimene nelja-aastane ametiaeg lõpeb sel aastal, riigipea ei ole veel teatanud, kas kavatseb uuesti kandideerida. Presidendivalimised toimuvad suve algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles