Kreeka lükkas edasi majandusreformide nimistu saatmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp Ateena akropoli kohal.
Euroopa Liidu lipp Ateena akropoli kohal. Foto: SCANPIX

Ateena lükkas esmaspäeva õhtul edasi majandusreformide nimistu saatmise Euroopa Liidule, valitsusallikate andmeil antakse nimekiri, mida nõuti Kreeka abiprogrammi pikendamiseks nelja kuu võrra, üle teisipäeval.

«Reforminimistu saadetakse teisipäeva hommikul Eurogrupi rahandusministritele,» lausus allikas mõni tund enne kokkulepitud tähtaja kukkumist.

Pärast reedel toimunud läbirääkimisi andsid Kreeka rahvusvahelised investorid Euroopa Liit, Euroopa Keskpank ja Rahvusvaheline Valuutafond riigile kuni esmaspäevani aega uute reformide koostamiseks. Kreeka valitsusallika sõnul on eurotsooni riigid viivitusega nõus.

Allikas lisas, et meetmetes sisalduvad kõik peaminister Alexis Tsiprase vasakpoolse Syriza partei valimiseelsed lubadused - seal hulgas tasuta elekter 300 000 vaesele perekonnale ning tasuta arstiabi ja ühistranspordi talongid madala pensioni saajatele.

Muude abinõude seas on «õiglane» maksusüsteem, meetmed maksudest kõrvalehoidmise, korruptsiooni ja salakaubandusega võitlemiseks ning bürokraatia kärpimine.

19-liikmeline eurotsoon peab meetmed enne abiprogrammi pikendamist heaks kiitma. Euroala rahandusministrid arutavad Kreeka ettepanekuid teisipäeval telefonikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles