Toronto staadioni lähistelt leiti müstiline maa-alune tunnel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada Yorki ülikooli juures asuv Rexall Centre'i staadion on suurvõistluste toimumiskohaks. Mõistatuslik tunnel leiti sealt lähistelt metsast.
Kanada Yorki ülikooli juures asuv Rexall Centre'i staadion on suurvõistluste toimumiskohaks. Mõistatuslik tunnel leiti sealt lähistelt metsast. Foto: SCANPIX

Kanadas Torontos leidis üks munitsipaalametnik Pan-Ameerika mängude toimumispaiga lähistelt tunneli, kus toodeti elektrit generaatori abiga.  

CBC News andmetel on müstiline maa-alune tunnel seitse meetrit pikk ja umbes 2,5 meetrit kõrge. Rajatise seinu ja lage oli tugevdatud. Tunneli seest leiti kaevamisel kasutatud tööriistu.  

Linnaametnik jalutas jaanuari keskel Yorki ülikooli Keele’i kampuse ja Rexall Centre’i staadioni lähistel metsas, kui märkas maas metallplaati. Lähemal vaatlusel selgus, et tegemist oli maa-alusesse punkrisse viiva salakäigu sissepääsuga, vahendas AFP.     

Oletuste järgi võis selle kaevamiseks kuluda nädalaid või koguni kuid.

Ametivõimud ei arva, et seda oleks kasutatud illegaalses narkokaubanduses või narkolaboratooriumina.

Toronto korraldab spordiürituse Pan American Games selle aasta juulis ja enam kui 12 500 pealtvaatajat mahutav Rexall Centre on spordipeo üks olulisematest paikadest. Kõnealusel staadionil korraldatakse ka muid suuri tennisevõistlusi.

Toronto politsei pole avalikkusele teavet jaganud, kuid oletatavasti korraldatakse täna tunneliteemaline pressikonverents.

Kanada on julgeoleku mõttes olnud kõrgendatud valmisolekus mullu oktoobrist saadik, kui relvastatud mees ründas Ottawas asuvat parlamendihoonet ja tappis enne seda sõjamemoriaali valvanud  sõduri.   

Kaks päeva varem kihutas üks mees Montrealis meelega otsa kahele sõjaväelasele, kellest üks hiljem suri.

Mõlema rünnaku korraldajateks olid islamiäärmusluse omaks võtnud Kanada kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles