Leedu telekanalit ründasid kräkkerid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiekraan pärast kräkkerite rünnakut.
Arvutiekraan pärast kräkkerite rünnakut. Foto: SCANPIX

Leedu telekanal TV3 teatas teisipäeval, et pöördus õiguskaitseorganite poole seoses teda tabanud küberrünnakuga, mis väidetavalt moonutas televaatajate seas Vene propaganda teemal läbi viidud küsitluse tulemusi.

«Kui uudistes loeti ette päevaküsimus ning kutse vastata sellele videouudiste portaalis Žinios.lt, järgnes sellele kräkkerirünnak,» on öeldud pressiteates.

Vastates uudisteprogrammi küsimusele «Kas olete märganud Leedus Vene propaganda tugevnemist?», olevat 82 protsenti vastanuist valinud vastusevariandi «See pole propaganda. Venemaa räägib tõtt».

Küsimusele vastas jaatavalt 12 ja eitavalt 6 protsenti respondentidest.

«Ühe vastusevariandi poolt hääletanute hüppeline kasv tekitas kahtluse, et küsitluseandmeid moonutati väljastpoolt. Kontrollimine näitas, et ühelt IP-aadressilt hääletati mõne minuti jooksul kogunisti 7438 korda. See oli  67 protsenti kõigist küsitluse ajal registreeritud häältest,» on öeldud telekanali pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles