Vene rahvasaadikuid ähvardab palgakärbe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko. Tema vasakul käel seisab alamkoja spiiker Sergei Narõškin.
Esiplaanil Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko. Tema vasakul käel seisab alamkoja spiiker Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko toetas algatust kärpida riigiduuma saadikute palku 10 protsenti.

«Lõpliku otsuse langetavad senaatorid homme,» ütles ta täna ajakirjanikele uudisteportaali  RSN vahendusel.

Kui initsiatiiv leiab omale toetajaid, siis pöördub Föderatsiooninõukogu koos riigiduumaga presidendi poole palvega anda välja vastav korraldus. «See pole populism, vaid aja nõue. Meil kõigil on keerulises majandussituatsioonis vaja rihma pingutada ja senaatorid ei saa olla erandiks,» selgitas Matvijenko.

Lisaks rääkis ülemkoja spiiker, et sel aastal kärbitakse rahvasaadikute komandeeringutasusid poole võrra.

Vene parlamendi alamkoja spiiker Sergei Narõškin oli täna varem öelnud, et palus kõigil neljal parlamendifraktsioonil kaaluda rahvasaadikute palkade võimaiku kärpimise ideed. Positiivse vastukaja puhul pöördutakse algatusega president Vladimir Putini poole, lisas ta.

Erakond Õiglane Venemaa pakkus samas välja, et sissetulekute kärpimisega võiks tegeleda kompleksselt ja alustada ministritest, kes on kriisis süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles