Putin nimetas jamaks väiteid Kremli seosest Maidani sündmustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin koos oma nõuniku Vladislav Surkoviga (vasakul).
Vene president Vladimir Putin koos oma nõuniku Vladislav Surkoviga (vasakul). Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin nimetas täielikuks jamaks Ukraina võimude väiteid, nagu oleks Maidani sündmuste puhul olnud mängus n-ö Kremli käsi.  

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juht Valentõn Nalõvaitšenko süüdistas Vene presidendi Vladimir Putini nõunikku Vladislav Surkovi välismaiste snaiperite juhtimises Maidanil mullu veebruaris. Ta kinnitas 19. veebruaril Ukraina telekanali 1+1 vestlussaates «Pravo na vlast», et niisugust asja väitsid ülekuulamistel SBU eriüksuse Alfa liikmed.

Putin avaldas eile telekanalile Rossija-1 antud intervjuus imestust mõningate Kiievi poliitikute sõnavõttude pärast, vahendas Interfax.

«Mõnikord ma lihtsalt imestan Ukraina juhtkonna suuliste avalduste üle, nagu näiteks selle kohta, et meie administratsiooni töötajad võtsid osa traagilistest sündmustest Maidanil aasta tagasi,» jutustas ta.

«See on absoluutne täielik jama ja pealegi nii kaugel tegelikkusest, et ei saagi aru, kust see pärit on. Mõnikord hiljem ma kuulen, et sellised andmed on pärit eriteenistuste ebatäpsetel andmetel, nii mulle aeg-ajalt räägitakse. Mina paluks olla tähelepanelikum nende andmete kasutamisel, mis lebavad minu Ukraina kolleegide laual,» rääkis Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles