Ukraina ja AÜE sõlmisid sõjalise koostöö leppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko Abu Dhabis relvamessil.
Ukraina president Petro Porošenko Abu Dhabis relvamessil. Foto: SCANPIX

Ukraina relvajõudude staabiülem Viktor Muženko sõlmis sõjalistehnilise koostöö kokkuleppe Araabia Ühendemiraatidega (AÜE), teatas president Petro Porošenko kantselei teisipäeval.

«See muudab meie sõjalistehnilise koostöö palju lihtsamaks ja regulaarsemaks,» ütles Porošenko.

Esimesed AÜE kaitsetarned on juba saabunud - soomukid, mis aitavad tugevdada Ukraina relvajõude, sõnas riigipea.

«Me oleme märkimisväärselt laiendanud meie koostöö nomenklatuuri. Me oleme paika pannud ajalised raamid vajaliku kaitsevarustuse tarnimisele Ukraina relvajõududele,» ütles Porošenko Araabia Ühendemiraatides relvastusmessi väisates.

«Ma olen kindel, et tänane visiit oli erakordselt edukas,» lisas ta.

Kõneluste peateemad olid AÜE finantsabi, investeerimisfondi loomine AÜE investeeringutele kaasaaitamiseks, samuti koostöö panganduses, seletas Porošenko. Lepiti kokku, et AÜE välisminister väisab peatselt Ukrainat.

Ukraina valitsus kiitis esmaspäeval heaks Ukraina ja AÜE sõjalistehnilise koostöö leppe projekti ning andis Muženkole volitused see allkirjastada.

Porošenko on mitteametlikul visiidil AÜE-s, et osaleda rahvusvahelisel relvastusmessil IDEX-2015. Muženko kuulub teda saatvasse delegatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles