Soome politsei: Venemaal müüdav viin võib osutuda surrogaadiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei kahtlustab, et Venemaal müüakse «Viru Valge» sildiga viinapudeleid, mis tegelikult sisaldavad solkalkoholi.
Soome politsei kahtlustab, et Venemaal müüakse «Viru Valge» sildiga viinapudeleid, mis tegelikult sisaldavad solkalkoholi. Foto: TOOMAS HUIK/PM

Põhja-Karjala keskhaiglas ravitakse metanooli mürgituse saanud meest ja seetõttu hoiatab Soome politsei, et Venemaal müüdav viin võib olla mürgine.

Mees viidi haiglasse 21. veebruaril, politseini jõudis teave võimalikust surrogaadi joomisest 24. veebruaril, vahendab iltasanomat.fi.

Solkalkoholi joonud meest raviti mitu päeva intensiivraviosakonnas.

Politseinikud tegid uurimise käigus kindlaks, et mees oli ostnud kaks 80-protsendist «Viru Valge» sildiga 0,5-liitrist viinapudelit. Ta oli eelmisel nädalal käinud Sortavalas (Vene Föderatsioon, Karjala Vabariik), pudelid ostis Vene poolel Värtsiläs asuvast tax-free poest.

Soome politsei hoiatabki nüüd Niirala-Värtsilä piiriületuspunkti kaudu Venemaale sõitvaid inimesi selle eest, et Venemaal võib olla müügil alkoholipartii, mis sisaldab metanooli.         

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles