Linkevičius: USA ja Euroopa võidelgu üheskoos Kremli propagandaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius ajakirjanike piiramisrõngas.
Leedu välisminister Linas Linkevičius ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

USA ja Euroopa peavad koordineerima oma tegevust võitluseks Vene propagandaga ning tagamaks venekeelsetele inimestele alternatiivseid infoallikaid, ütles Ühendriike külastav Leedu välisminister Linas Linkevičius.

«Venekeelsele auditooriumile alternatiivsete infoallikate pakkumisel peaksid USA ja Euroopa üksteist vastastikku tugevdama, mitte omavahel konkureerima. On tähtis, et USA naaseks Euroopasse avaliku diplomaatia programmidega. Kui me ei pea propagandat tõsiseks probleemiks, kui me ei hakka koordineerima, tugevdades venekeelse teabe levitamise alternatiive, siis me seda sõda ei võida,» ütles minister pressiteate jaoks.

Sellise seisukoha avaldas ta teisipäeval Washingtonis kohtumisel välisministri abiga avaliku diplomaatia ja avalike suhete alal Richard Stengeliga, samuti diskussioonidel ekspertidega. Kohtumisel arutati Venemaa infosurve tõrjumise ja valeinfo levitamisele reageerimise viise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles