Rootsi: ükski riik ei mõjuta meie väeõppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist. Foto: Liis Treimann

Mitte ükski riik ei saa Rootsi sõjaväeõppuste kavandamist ja läbiviimist mõjutada, ütles Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist kolmapäeval BNS-ile.

Kommenteerides teateid, et Moskva pealekäimisel ei maandu Rootsi hävitajad õppuste ajal Eesti territooriumil, toonitas minister, et Stockholm ei andnud järele mingile välismaisele survele.

«Me ei tee seda kunagi. Sõjalisi õppusi ei planeeritud selliselt, et nende raames peaksid hävitajad Eestis Ämari õhuväebaasis maanduma. Plaaniti niiviisi: meie tõuseme õhku oma baasidest, soomlased omadest ja ameeriklased Ämarist. Seejärel saame kokku Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis, Rootsi või Soome õhuruumis ning täidame õppeülesandeid. Eestis maandumist pole nende õppuste raames plaanitud,» rõhutas minister.

Rootsi hävitajad on varem teiste õppuste ajal Balti riikides maandunud. «Me teeme seda ka tulevikus. See ei ole vastuoluline tegevus - maanduda sõjaliste õppuste ajal Baltimaade lennuväljadel. See pole meie jaoks probleem. Ükski teine riik ei hakka mõjutama meie sõjaliste õppuste planeerimist,» kinnitas Hultqvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles