Tõmtšuk: nn separatistid teevad sõjatehnika äravedamise asemel «karusselle»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski oblastis vuras täna ringi nn separatistidele kuuluv liikursuurtükk.
Donetski oblastis vuras täna ringi nn separatistidele kuuluv liikursuurtükk. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas peremehetsevad nn separatistid korraldavad sõjatehnika väljavedamise asemel «karusselle», kinnitas grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmitri Tõmtšuk.

 Demonstratiivsele vägede äraviimisele järgneb uute jõudude salajane kohaletoomine, selgitas ta portaali Zerkalo Nedeli vahendusel.

Vastane jätkab vägede ümberpaigutamist, kinnitas Tõmtšuk. Tema sõnul on täheldatud liikumist Debaltseve rajoonist Stahhanovisse ja Pervomaiskisse ning see puudutab nn mehhaniseeritud brigaadi Prizrak liikmete jäänuseid. «Pärast Debaltseve platsdarmil peetud lahinguid ei kuju ta see «brigaad» midagi enamat kui  tugevdatud pataljoni. Oluline osa «brigaadi» lahingutehnikast (24 tanki, ligi 15 soomukit) on viidud kõrvale alal, mis ulatub Troitskist Tšernuhhinosse.»

Pervomaiski-Altševski suunal koguvad mässulised jõudu maa-alal, mis külgneb Bahmutski trassiga. Aktiivselt kasutatakse miinipildujaid, aeg-ajalt tulistatakse suurtükkidest Ukraina vägede positsioone.     

«Mässulised püüavad «karusselli» korraldada: veavad lõunasse mitu ühikut soomustehnikat ja samal ajal toimetavad samasse piirkonda salaja arvukalt sõdureid ja militaartehnikat, nagu näiteks suurtükke.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles