Šoigu: tänavu osalevad Arktikas õppustel ka Vene tuumaallveelaevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borei-klassi tuumaallveelaev Vladimir Monomahh. Aastaks 2020 peaks taolisi allveelaevu olema Venemaa laevastikul kaheksa.
Borei-klassi tuumaallveelaev Vladimir Monomahh. Aastaks 2020 peaks taolisi allveelaevu olema Venemaa laevastikul kaheksa. Foto: SCANPIX

Arktika regioonis korraldatavatel õppustel osalevad tänavu uued Vene tuumaallveelaevad, ütles Vene kaitseminister Sergei Šoigu kolmapäeval.

«Uue projekti (Borei-klassi) allveelaevu katsetatakse alates sellest aastast Arktika jäistes tingimustes,» lausus Šoigu kõrgetele kaitseametnikele.

Kaitseministri sõnul on paigas meetmed, mis kindlustavad Venemaa adekvaatse vastuse nii olemasolevatele kui ka tajutavatele sõjalistele ohtudele ning kaitsevad Vene huve regioonis.

Ta meenutas, et 2014. aastal katsetati Arktika tingimustes mobiilseid kiirreageerimisüksusi.

Eelmise aasta sõjalise väljaõppe meetmed sisaldasid ka amfiibvägede dessanti rannikule Arktika piirkonnas ning pind-õhk-tüüpi rakettide katsetusi, lausus Šoigu.

Põhjalaevastiku põhjal loodud strateegiline ühendväejuhatus on patrullinud Arktika Venemaa sektoris alates 2014. aasta 1. detsembrist.

Praeguse seisuga on Vene mereväe koosseisus Borei-klassi tuumaallveelaevad Juri Dolgoruki, Aleksandr Nevski ja Vladimir Monomahh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles