Kuidas Apple Microsofti seljatas

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REFILE - CORRECTING YEAR 

Workers prepare for the opening of an Apple store in Hangzhou, Zhejiang province, January 23, 2015. Apple Inc chip supplier TSMC reported record net profit on Thursday and said the proliferation of low-priced, chip-hungry smartphones in China could see the company expand production in the world's biggest handset market. Picture taken January 23, 2014. REUTERS/Chance Chan (CHINA - Tags: BUSINESS TELECOMS)
REFILE - CORRECTING YEAR Workers prepare for the opening of an Apple store in Hangzhou, Zhejiang province, January 23, 2015. Apple Inc chip supplier TSMC reported record net profit on Thursday and said the proliferation of low-priced, chip-hungry smartphones in China could see the company expand production in the world's biggest handset market. Picture taken January 23, 2014. REUTERS/Chance Chan (CHINA - Tags: BUSINESS TELECOMS) Foto: CHANCE CHAN/REUTERS

Täpselt 15 aastat tagasi oli eelmise sajandi tehnoloogiamulli haripunkt. Tehnoloogiamaailma valitsesid tarkvaragigant Microsoft, arvutitootja Dell ning maailma suurimaks mobiiltelefonide tootjaks tõusnud põhjanaabrite Nokia. President Lennart Meri kutsus 1999. aasta sügisel riigikogus otsima ka Eestile oma Nokiat.

Nüüdseks maailma suurimaks tehnoloogiafirmaks ja maailma väärtuslikemaks ettevõtteks tõusnud Apple vaakus 1990. aastate lõpus hinge, olles pankrotist vaid mõne kuu kaugusel.

1998. aastal ütles Microsofti asutaja ja toonane juht Bill Gates ajakirja Vanity Fair tehnoloogiaajakirjanikule Mark Stephensile, et ei suuda kujutada ette olukorda, et Apple saaks kunagi suuremaks ja kasumilikumaks kui Microsoft. «Ta teab, et ei saa võita,» sõnas Gates Apple’i kaasasutaja Steve Jobsi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles