Kahjutuli hävitas Altai krais 334 maja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahjutules kannatada saanud mets
Kahjutules kannatada saanud mets Foto: SCANPIX

Venemaa eriolukordade ministeeriumi täpsustatud andmete järgi põles Altai krais maha kokku 334 maja.

Kasahstanist alguse saanud metsatulekahjud hävitasid Altai krais Nikolajevka külas 330 hoonet, neist 306 olid elamud. Bastani külas hävis tule tõttu neli elumaja, kõik külaelanikud evakueeriti.

Samas krais Mihhailovski rajoonis õnnestus kaitsta tule eest kolme küla ja vähendada kahjutule tagajärgi veel ühes, teatas ministeeriumi pressiteenistus Interfaxile.

Eile õhtul teatati, et Nikolajevka küla (433 maja) põles täielikult maha. Ükski 1166st külaelanikust kannatada ei saanud.

Uudisteagentuuri RIA Novosti andmetel ähvardab kahjutuli levida seitsmesse rajooni. Altais on kuum – õhutemperatuur ulatub 35 soojakraadini ja lisaks puhub tugev tuul, mille kiirus ulatub kohati 30 meetrini sekundis.

Altai krai kuberner Aleksandr Karlin kuulutas 13 rajoonis metsapõlengute tõttu välja eriolukorra.

Tuli ületas Kasahstani-Venemaa piiri eile ja hakkas levima Altai krai ning Novosibirski oblasti territooriumitel.

Kasahstani võimud tulid vastu Venemaa palvele lubada riigi õhuruumi Vene tuletõrjelennukeid. Eile õhtuste andmete järgi lõõmas piirialadel kolm kuni neli metsatulekahju, mille kogupindala ulatub 2000 hektarini. Täna hommikuks on tuli võtnud enda alla vähemalt kaks korda nii suure maa-ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles