Rumeenia diktaatori poeg kaitseb perekonna kaubamärki

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolae Ceauşescu (keskel mütsiga) mängimas malet välisminister Stefan Andreiga. Vasakul on Ceauşescu abikaasa Elena koos poja Valentiniga.
Nicolae Ceauşescu (keskel mütsiga) mängimas malet välisminister Stefan Andreiga. Vasakul on Ceauşescu abikaasa Elena koos poja Valentiniga. Foto: SCANPIX

Rumeenia kommunistliku diktaatori Nicolae Ceauşescu poeg kaebas kohtusse teatri, mis tõi lavale näidendi tema hukatud vanemate elust.

«Me tahame, et kaitstaks Ceauşescu kaubamärki, mis registreeriti 2007. aastal,» ütles Valentin Ceauşescu advokaat Haralambie Voicilas enne Bukaresti kohtus algavat protsessi. «Kellelgi pole luba seda kaubamärki ilma omaniku nõusolekuta tulu saamiseks kasutada,» lisas perekonna esindaja uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Perekonna pahameele tõi kaasa dokumentaalnäidend «Ceauşescu viimased tunnid», mida lisaks Bukarestile on näidatud ka Saksamaal ja Šveitsis. Vocilase sõnul ei kavatase Ceauşescu välismaiseid teatreid kohtusse kaevata.

«Minu kliendid soovivad ühe leu (3,65 krooni) suurust kahjutasu. Nad ei taha raha, vaid et täidetaks seadust,» kinnitas Vocilas.

Samas lubas teatri esindaja Alexandru Ulmeanu kaevata kohtusse kaubamärgi registreerimise ning ta hoiatas, et Ceauşescu kasuks langetatud kohtuotsus looks ohtliku pretsedendi.

Nicolae Ceauşescu valitses Rumeeniat aastatel 1965-1989. Pärast avalikke meeleavaldusi tema kommunistliku režiimi vastu põgenes ta koos abikaasaga 1989. aasta detsembris Bukarestist. Mõni tund hiljem ta vahistati, mõisteti surma ja hukati 25. detsembril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles