Rootsis suleti õpilaste vägivaldse käitumise tõttu kool

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool Rootsis
Kool Rootsis Foto: SCANPIX

Rootsis Malmös asuv kool suleti osade õpilaste vägivaldse käitumise tõttu.

Rosengårdi linnaosas asuva Värner Rydénskolani kooli juhtkonna selgituse kohaselt ei suutnud nad enam olukorda kontrollida ning selle tõttu langetati sulgemisotsus, edastab YLE.

Nimetatud koolis tekkis kriitiline olukord pärast seda kui ühe kooli sulgemise tõttu toodi sinna õpilasi üle. Varasemast selles koolis õppinud õpilased ei võtnud uustulnukaid omaks ning tekkis kaks võitlevat leeri.

Õpetajate ametiühingu arvates ei oleks pidanud suletud kooli õpilasi saatma Rosengårdi kooli, kuna õpilaste arv kasvas liiga suureks.

«Koolis muutusid vägivald, ähvardused ja kiusamised tavaliseks. Kooli sisestele probleemidele lisandusid veel koolivälised probleemid,» kirjeldas kooli üks juhtidest Hans Nilsson tekkinud olukorda.

Olukorra muutsid keerulisemaks kooli alale tulnud kuritegelikud gängid. Sulgemisotsus langetati pärast seda kui möödunud reedel toimus kahe õpilastegrupi vaheline verine kaklus.

Malmö linnavõimud palkasid julgeolekuspetsialistid õpetajaid nõustama ja kooli julgeolekut parandama.

Õpilasi ootab ees kas range režiimiga koolidesse või teistesse tavakoolidesse üleviimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles