Helsingist põikas läbi USA õhujõudude tankurlennuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide õhujõudude (USAF) tankurlennuk Boeing KC-135 Stratotanker.
Ameerika Ühendriikide õhujõudude (USAF) tankurlennuk Boeing KC-135 Stratotanker. Foto: SCANPIX

Helsingi-Vantaa lennuväljal märgati täna hommikul USA õhujõudude tankurlennukit Boeing KC-135 Stratotanker, nüüdseks on see oma teekonda juba jätkanud.

Sarnased lennukid on Soomes varem osalenud õppustel, kus on harjutatud lennukite õhus tankimist. Soome õhujõudude pressiosakonnast kinnitati Helsingin Sanomatele, et seekord polnud tegemist Hornetite pilootide väljaõppega.

«Meil on selline teave, et seda KC-135 on kasutatud inimeste sõidutamiseks,» rääkis õhujõudude pressiesindaja Suvi Juurikka ajalehele. Ta ei osanud öelda, kust lennuk tuli ja kuhu see edasi lendas.

Helsingi-Vantaa lennuvälja operaatorfirma Finavia ei kommenteerinud tankurlennuki külaskäiku.

Teiste riikide sõjalennukid ei tohi ootamatult Soome õhuruumi siseneda ega Soomes maanduda. «Välismaised lennukid peavad taotlema Soome õhuruumis lendamiseks luba. Taotlus tuleb esitada kindralstaapi vähemalt kuus päeva enne plaanitud Soome saabumist,» rääkis Juurikka.

Boeing KC-135 Stratotankerisse mahub laadungina 90 tonni kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles