Maailma rikkaim inimene on endiselt Bill Gates

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: SCANPIX

Ajakirja Forbes koostatud värskes miljardäride edetabelis hõivas taas esikoha Microsofti asutaja Bill Gates, kelle vara väärtus kasvas aastaga 3,2 miljardi dollari võrra 79,2 miljardi dollarini. Viimasest 21-st aastast on Gates olnud planeedi rikkaim inimene 16-l.

Gatesi vara väärtus kasvas vaatamata sellele, et ta annetas 1,5 miljardi väärtuses Microsofti aktsiaid Bill ja Melinda Gatesi heategevusfondile.

Rikkuselt teine inimene maailmas on Mehhiko ettevõtja Carlos Slim ja kolmandaks tõusis taas legendaarne investor Warren Buffett, kelle vara väärtus kasvas 14,5 miljardi euro võrra 72,7 miljardi dollarini. Buffetti vara väärtuse kasv oli eelmisel aastal miljardäride hulgas suurim.

Rikkaim eurooplane on Zara kaubamärgi omanik hispaanlane Amancio Ortega, kelle vara väärtuseks hindab ajakiri 64,5 miljardile

Suurim kaotaja oli Aafrika rikkaim inimene Aliko Dangote Nigeeriast, kelle vara väärtus kukkus 25 miljardilt dollarilt 14,7 miljardile. Languse põhjuseks oli Nigeeria valuuta nõrgenemisest  ning nõudluse kahanemisest tsemendi järele. Tsemenditööstus on Dangote suurimaks varaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles