Põhja-Korea tühistas välisturismi keelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisturismi keelu tühistamise tõttu võivad huvilised taas Põhja-Koreasse sõita. Pilt on tehtud Pyongyangis Kim Il-sungi väljakul mängivatest lastest.
Välisturismi keelu tühistamise tõttu võivad huvilised taas Põhja-Koreasse sõita. Pilt on tehtud Pyongyangis Kim Il-sungi väljakul mängivatest lastest. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea tühistas välisturismi keelu, mis kehtestati neli kuud tagasi kartusest Ebola viiruse leviku pärast, teatasid turismifirmad teisipäeval.

USAs tegutsev Uri Tours ja Hiinas asuv Young Pioneer Tours teatasid, et neid on teavitatud oktoobris kehtestatud keelu tühistamisest, mistõttu nad võivad taasalustada turismireiside broneerimist Põhja-Koreasse.

Uri Tours sai enda väitel Põhja-Korea riiklikult lennufirmalt Air Koryo teate, et stalinistliku riigi piirid «on nüüdsest reisimiseks avatud».

«Air Koryo teatel on tavaolukord taastunud!» teatas turismifirma avalduses.

Põhja-Korea lennufirma Pekingi kontorist kinnitati AFP-le keelu tühistamist.

Pyongyang, mis ei registreerinud ühtegi Ebola viirusesse nakatumise juhtu, sulges välisturistidele piirid 24. oktoobril.

Samuti kehtestasid Põhja-Korea võimud 21-päevase karantiiniperioodi kõigile riiki sisenejatele, sealhulgas välisriikide diplomaatidele ja ärimeestele.

Pole selge, kas Pyongyang on tühistanud ka karantiinipiirangud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles