RT pahandab Eesti kaitseministeeriumiga

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RT peatoimetaja Margarita Simonjan.
RT peatoimetaja Margarita Simonjan. Foto: SCANPIX

Eesti kaitseministeerium keeldus suhtlusest Kremli-meelse telekanaliga RT (endine Russia Today), tuues põhjenduseks, et propagandakanaliga suhelda ei ole vaja.

Keeldumisest teatas RT peatoimetaja Margarita Simonjan oma kontol suhtlusvõrgustikus Twitter, kuhu ta postitas kaitseministeeriumilt saadud vastuse ja lisas omapoolse kommentaari «Эстонское Минобороны просто жжет». Tähendusvõimalusi kommentaarile on mitmeid, aga selle peamise sisu võib kokku võtta ilmselt iroonilise kommentaarina Eesti kaitseministeerium «paneb täiega» või «lihtsalt särab».

«Saime teie päringu kätte. Me ei lasku rohkem suhtlusse Putini režiimi propagandakanaliga RT TV. Palun ärge saatke rohkem päringuid,» kirjutas Simonjanile pressiohvitser Andres Sang.

Foto: twitter

Eesti Kaitseministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni nõunik Sang rääkis Postimehele, et RT esitas neile tõepoolest päringu, ent ei täpsustanud, mis teemal. Samas kinnitas Sang, et Simonjani postituses ära toodud kirjale tal midagi lisada ei ole.  «Ma arvan, et seal on kõik öeldud,» sõnas ta.

Joinfo.ua mainib Simonjani postitusest kirjutades taustainfona ära ka fakti, et praegu tegeletakse uue propagandakanali Sputnik sisse seadmisega eri riikides ning üks selle juht on just nimelt Simonjan.

Telekanal RT pole mitte lihtsalt Kremli-meelne, vaid ka kuulub Vene riigile. RT edastab uudiseid nii inglise, hispaania kui araabia keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles