Altais pandi piir suurele metsatulekahjule

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine oma kodumaja varemetel Altai krais Nikolajevka külas.
Naine oma kodumaja varemetel Altai krais Nikolajevka külas. Foto: SCANPIX

Tuletõrjujad suutsid Altai krais Soloneženski rajoonis panna piiri suurele metsapõlengule, mis möllas 300 hektaril.
 

Eriolukordade ministeeriumi Siberi regionaalkeskuse teatel jääb lähim asula (Rõbnoje) põlengupaigast 35 kilomeetri kaugusele, vahendas Interfax.

Asustatud punktide jaoks tuli enam ohtlik pole, seisab pressiteates. Kustutustöid raskendas mägine maastik.

Päästeametnikud on võtnud kontrolli alla maastikupõlengu, mis möllas Mihhailovski rajoonis.

Kahjutulega võitlesid 5 tuletõrjerongi ja eriolukordade ministeeriumi lennupark (kaks lennukit IL-76, tuletõrjelennuk Be-200, kaks kopterit MI-26, kaks kopterit MI-8). Sooritati kokku 27 väljalendu, kustutustöödele kulus 489 tonni vett.

Tulekahju sai alguse Kasahstanis ja 8. septembril liikus see üle piiri Venemaa poolele. Tuli levis esmalt Nikolajevka külla ja sealt edasi Bastani asulasse. Evakueeriti 229 inimest, kuid tänaseks on neist osa kodudesse tagasi pöördunud.

Kasahstani võimud teatasid täna, et riigi idaosas Pavlodari rajoonis pandi piir kahele suurele metsapõlengule, vahendas RIA Novosti. Just sealt saigi alguse ka tugeva tuule abil Venemaale jõudnud kahjutuli.

Kasahstani eriolukordade ministeeriumi teatel hukkus tules kuus inimest, veel üks lebab raskes seisundis haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles