Sloveenia parlament kiitis heaks samasooliste abielude legaliseerimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia parlament
Sloveenia parlament Foto: SCANPIX

Sloveenia parlament toetas teisipäeva hilisõhtul korraldatud hääletusel 51 poolt– ja 28 vastuhäälega seaduseelnõud, mis legaliseerib samasooliste abielud ning annab sellistele liitudele võrdsed õigused heteropaaridega.

Parlamendi 90 saadikust kuus puudus ja viis keeldus hääletamast.

Opositsioonierakonna Vasakliit (ZL) esitatud seaduseelnõu kiideti ootuspäraselt heaks, kuna võimukoalitsiooni üks osapooltest Miro Cerari Partei teatas oma toetusest juba varem ja sama olid teinud ka teised vasaktsentristlikud erakonnad.

«See muudatus määratleb abielu kahe inimese liiduna, olenemata nende soost, kõrvaldades diskrimineeriva olukorra, mis seni valitses,» ütles ZLi seadusandja Matej T. Vatovec.

Paremtsentristlik opositsioon oli seaduse vastu, öeldes, et see võimaldab samasoolistel paaridel adopteerida lapsi ning õõnestab traditsioonilisi pereväärtusi.

Parlamendiistungi ajal ootas väljas umbes 2000 inimest, kes lubasid seaduse jõustumist takistada rahvahääletusega. Sloveenia seaduste järgi tuleb seaduseelnõu üle korraldada rahvahääletus, kui sellesisulise pöördumise allkirjastab vähemalt 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles