Stoltenberg: Ukraina kriis ei mõjuta NATO laienemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

Ukraina kriis ei mõjuta Soome või mõne teise riigi liitumist NATOga, kinnitas alliansi peasekretär Jens Stoltenberg eile Helsingis.

Stoltenbergi põhisõnum oli see, et otsuse võimalikust liitumisest langetab Soome ikkagi ise, kirjutab tänane Helsingin Sanomat. «Kui mul oleks selle kohta oma arvamus, siis ma seda ei avaldaks,» lisas ta.

Soome ja Rootsi tihenevat kaitsekoostööd tõlgendab ta teisiti kui Rootsi välisminister Margot Wallström.   

Wallström rääkis üleeile Soomes, et ta ei suuda kujutada ette olukorda, kus «esmalt räägime kaitsealase koostöö süvendamisest ning kohe seejärel edastame sõnumi mingist sootuks teistsugusest kaitsepoliitilisest lahendusest ehk NATO liikmesuse taotlemisest».

Stoltenberg on teisel seisukohal. «Soome ja Rootsi kaitsekoostöö edendab ka koostööd NATOga,» märkis ta. Alliansi juht lisas, et ei juhenda Soomet ja Rootsit selles, kui kaugele ja mis suunas peaksid arengud kahe maa koostöös liikuma.

Stoltenberg viibib Soomes kahepäevasel visiidil (4.-5. märts), mille jooksul kohtub peaminister Alexander Stubbi, parlamendi esimehe Eero Heinäluoma, kaitseminister Carl Haglundi ning välisminister Erkki Tuomiojaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles