Poola kaitsejõudude juht: me oleme roheliste mehikeste tulekuks valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armeekindral Martin E. Dempsey (paremal) koos Poola kaitsejõudude ülema Mieczysław Gocułiga 2013. aastal, kui Gocuł oli kindralleitnanti auastmes.
USA armeekindral Martin E. Dempsey (paremal) koos Poola kaitsejõudude ülema Mieczysław Gocułiga 2013. aastal, kui Gocuł oli kindralleitnanti auastmes. Foto: SCANPIX

Poola kaitsejõudude ülem kindral Mieczysław Gocuł ütles neljapäeval Vilniuses Krimmi annekteerimisele viidates, et Poola ja Leedu on valmis tõrjuma hübriidsõja ohte.

«Sõdurid peavad halvaks ilmaks valmis olema. Ja halb ilm tähendab eeskätt «rohelisi mehikesi»,» ütles Poola kindral Leedu pealinnas ajakirjanikele.

«Pärast tänaseid kohtumisi ja peastaabist saadud informatsiooni ei kahtlema põrmugi, et nii Leedu kui Poola relvajõud on selleks valmis.»

Tema sõnul ähvardavad hübriidohud nii relvajõude kui kogu riigi süsteemi, sellepärast on tähtis nende kahe poole hea ühendus.

Leedu kaitsejõudude ülem kindralmajor Vytautas Jonas Žukas ütles omalt poolt, et ei näe praegu märke võimalikust sekkumisest, kuid ettevalmistusi ohu puhuks tehakse igal juhul.

Sõjaväejuhid arutasid ühisõppuste kava ja plaani luua koos Ukrainaga ühine sõjaväebrigaad, mis peaks olema valmis tegutsema juba 2015. aasta teisel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles