Komorowski ja Turtšõnov arutasid Poola-Ukraina sõjalist koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski (paremal) vestlemas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksandr Turtšõnoviga (vasakul).
Poola president Bronislaw Komorowski (paremal) vestlemas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksandr Turtšõnoviga (vasakul). Foto: SCANPIX

Poola president Bronislaw Komorowski arutas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksandr Turtšõnoviga olukorda Ida-Ukrainas ja kahe riigi sõjalist koostööd.

Poola riikliku julgeolekubüroo (BBN) juht kindral Stanislaw Koziej ütles eilse kohtumise järel PAPile, et Komorowski ja Turtšõnov arutasid võimalikke arenguid Ida-Ukrainas seoses 12. veebruari Minski relvarahuleppega.

«Nad rääkisid võimalustest ja riskidest, milleks Ukraina ja rahvusvaheline kogukond peavad valmis olema,» sõnas Koziej.

Pooled arutasid ka kahepoolset koostööd julgeolekuküsimustes, sealhulgas Poola võimalikku abi Ukrainale, lisas ta. Muuhulgas tõsteti esile Poola tegevust Euroopa Liidus ja NATOs Ukrainale toetuse leidmisel, sõnas BBNi juht.

Porošenko rõhutas kohtumisel Poola-Leedu-Ukraina ühisbrigaadi loomise tähtsust, nimetades seda heaks instrumendiks Ukraina relvajõudude viimisel vastavusse NATO standarditega.

President kinnitas ka Poola valmisolekut anda väljaõpet Ukraina allohvitseridele ja spetsialistidele.

«Oleme oma Poola sõpradele tänulikud toetuse eest, mida on Ukrainas tunda. Ukraina seisab vastu Vene agressioonile, peab kaitsesõda iseseisvuse eest,» sõnas Turtšõnov.

Ukraina julgeolekunõukogu sekretär kohtub reedel Poola peaministri Ewa Kopacziga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles